середа, 23 березня 2016 р.

Догляд за домашніми улюбленцями - тваринами

      Ми учні 2 класу Лікарського НВК Сумського району Сумської області працювали над проектом "Догляд за домашніми улюбленцями - тваринами". Ми дуже любимо наших домашніх улюбленців, піклуємося про них, провели вікторину. Розширили знання, як саме правильно доглядати за домашніми тваринами.  Учні нашого класу разом з батьками зібрали інформацію про домашніх тварин, оформили куточок "Вернісаж домашніх улюбленців",намалювали малюнки своїх улюблених домашніх тварин. Домашні тварини мають значення для людини та розвивають почуття відповідальності. Ми провели екскурсію до зоомагазину, спостерігали за тваринами у живому куточку.

                                       

Ми розділилися на 4 групи: "Любителі природи", "Господарі", Ветлікарі", "Фотографи".Кожна група готувала цікавинки, загадки, фотографії, кросворди про   домашніх тварин. Провели цикл бесід "Котику біленький, котику сіренький...", "Професії собак", побували на станції "Ігроленд", коли імітували поведінку тварин. Що ж цікавого ми дізналися про домашніх тварин?
       Собака - найвірніший і найвідданіший друг людини. Собаки бувають різними: службовими, мисливськими, декоративними і , на жаль, бродячими. До службових належить вівчарка. Вони розумні, сильні. Служать на кордоні, охороняють заводи, шукають злочинців і наркотики, допомагають випасати худобу. Собаки допомагають і рятівникам, і пожежникам. Глухий далматинець на кличку Софі врятував 5 - річну дівчинку, що тонула у річці. Мисливські собаки допомагають людям на полюванні. Є і декоративні породи собак - пудель, пекінес, мопс..
       Кішки - дивовижні тварини, ласкаві, ніжні, з шовковистою шерстю й очима, що світяться вночі. Кішки мають витончений слух, вони чистухи, можуть вмиватися кожну годину. Ходять нечутно. До Європи кішки потрапили з Єгипту. У давніх єгиптян кішка вважалася священною твариною. У нас їх теж поважають. Є повір'я, що в нову хату спочатку треба запустити кішку. Це принесе здоров'я і щастя в новій оселі. Кішки часто виступають акторами в цирку.
     Чому коти люблять ловити мишей? В організмі мишей міститься багато сірки. А сірка необхідна котам для того, щоб їхня шерсть була густою і добре росла.
      Папуги - птахи, які прибули до нас з Америки та Австралії. Вони здатні наслідувати людську мову й голоси різних тварин. Найбільший серед них - ара. Його розмір від дзьоба до хвоста майже 1 м. Найбалакучіші - жовтоголові амазони. Вони можуть говорити до 100 слів і багато фраз. А найрозумніший серед папуг - жако. З ним можна навіть розмовляти. Живуть папуги довго, навіть у неволі доживають до 100 років.
      Хом'яки - добре приручаються і живуть у домашніх умовах. Цікаво за ними спостерігати. Наївшись, він набиває крупою, насінням або морквою защічні мішки й несе у гніздо. Так робить свої запаси й користується ними у розвантажувальні дні.
    Чому морські свинки не плавають? Бо гризуни, живуть  на суші далеко від моря. А морськими їх назвали за те, що привезли їх до нас із - за моря.
    Чому не можна підсаджувати маленьких рибок до дорослих? (Дорослі риби можуть прийняти малят за корм і з 'їсти).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.